Виц на денот: Јадење

Виц на денот
Виц на денот / Фото: Архива на „Слободен печат“

Доаѓа тештата на Трпе кај него на вечера.
По некое време на маса и доаѓа малиот Трпе и ја прашува:
– Бабо, за кого јадеш ти?
– Како за кого? За мене си јадам внучко.
– Зотоа што тато вика дека јадеш за тројца!

Видео на денот