Виц на денот: Час по физика

Виц на денот
Виц на денот / Фото: Архива на „Слободен печат“

Наставникот по физика прашува:
– Кој ке повтори за електрична енергија?
Повеќето ученици кренале рака, но најмногу Цветко. Наставникот го станал Цветко. Цветко:
– Електричната енергија доаѓа од Зоолошката градина!
Наставникот се зачудил и го прашал:
– Зошто од Зоолошката градина?
Цветко:
– Па, вчера кога имавме слава и кога наеднаш снема струја дедо ми рече „Пак некој мајмун ни ја исклучи струјата“.

Видео на денот