Виц на денот: Музеј

Виц на денот
Виц на денот / Фото: Архива на „Слободен печат“

Дошол Мујо во музејот и шетал, шетал… па изморен одлучил да седне на еден стол, кој бил ставен во преминот. Чуварот му пришол и му се обратил:

– Извинете, но не можете да седите овде. Ова е, всушност, столот на кралот Хенри VIII.

Мујо одговорил:

– Па, добро, не грижете се. Кога тој ќе дојде, ќе станам.

Видео на денот