Виц на денот: Кинески јазик

Во метро во Пекинг, момче и девојка чекале воз. Момчето со висок тон ѝ се обратило на девојката:
– Чу мин сјан дух фе!
Девојката замислено одговорила:
– Јан чин си фан…
Момчето се изнервирало и извикало:
– Дуа шин фу, дан фун мју, цјан шун гу зен!
Девојката со солзи во очите рекла:
– Жин гуан чуа ше, цу ен гун шан ху!
Како само внимателно читате, ќе помисли некој дека разбирате кинески!!!

Видео на денот