Виц на денот: Час

Виц на денот
Виц на денот / Фото: Архива на „Слободен печат“

Седат Мујо и Хасо и чекаат автобус. До нив седи еден човек.

Мујо го прашува човекот:
– Колку е часот?

А, тој му одговора:
– Пет и пет.

Тогаш Мујо му вели на Хасо:
– Хасо, пријателе, дали знаеш дека има и поглупави од нас?
– Зошто? – прашал Хасо
– Па овој ми рече дека часот е 5 и 5, а не кажа веднаш 10.

Видео на денот