Виц на денот – Богаташ

Виц на денот
Виц на денот / Фото: Архива на „Слободен печат“

Мујо станал богаташ. Во една прилика новинарите му поставиле прашање за да им објасни како и на кој начин дошол до сѐ што има денес:

– Прво купив еден килограм јаболка за едно евро, а потоа ги продадов за две евра. Потоа купив два килограми јаболка за две евра, а подоцна ги продадов за четири евра. И сѐ така додека тетка ми не почина и ми го остави во наследство сето она што го имам денес.

Видео на денот