Започнаа разговорите за состав на владин кабинет

Започнаа разговорите за состав на владин кабинет

519
SHARE

Зоран Заев најпрво ќе се сретне со Али Ахмети, а разговорите ќе продолжат и во текот на викендот, со цел да се усогласат сите позиции на коалициските партнери.

Уставниот рок до кој треба да се постигне состав на предлог владин кабинет е 6 јуни, но Заев тврди дека тоа ќе биде направено многу порано, односно најдоцна десет дена од преземањето на мандатот.

Еден од главните предуслови на разговорите е ниту еден потенцијален функционер да не е инволвиран во случаите предводени од СЈО.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY