Вардар пуштен „на најјако“ ГАЛЕРИЈА

Вардар пуштен „на најјако“ ГАЛЕРИЈА

1531
SHARE
Фото Борче Поповски

Поради интензивнети врнежи во изминативе денови, забележан е зголемен водостој на реките во Македонија.

Коритото на Вардар во Скопје, околу Камениот мост, во близина на Владата на Република Македонија, кај МНТ и кај скејт-паркот.

Фотографии од излевањето на речното корито од утрово осамнаа на социјалните мрежи.

Граѓаните на Скопје се револтирани, бидејќи коритото на Вардар во Скопје често беше стеснувано поради градежните зафати предвидени за проектот „Скопје 2014“.

Забележано е и излевање и во близина на галиите. Уште нема официјални инфомации колкава е предизвиканата штета.

Исто така, се претпоставува дека е можно да се излеат и реките Радика, Црн Дрим и Сатеска.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY