Денеска во Собрание ќе се избираат судии

Денеска во Собрание ќе се избираат судии

166
SHARE

Според собраниската агенда, денеска ќе се гласа за предлог-законот за јазици, ќе се бираат судии за Уставниот суд, а на дневен ред е и предлог-законот за заштита на сведоци, но и укинувањето на Советот за утврдување на факти.

На дневен ред на 27 седница се и предлог законите за изменување и дополнување на законите за работните односи, за остварување право на пензија за работниците во рударството, за реализирање на рамноправноста на службените јазици и писма во Република Македонија, за ловство, сите во прво читање. Собранието треба да се изјасни и за барања за автентично толкување и предлог одлуки за статути.

ВМРО-ДПМНЕ најавиле дека ниту денеска нема да учествуваат во собраниските седници.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY