Ватикан се нуди како домаќин на преговорите помеѓу Русија и Украина

Шефот на надворешнополитичкото одделение на Католичката црква, Пол Ричард Галахер изјави дека Ватикан се понудил да организира преговори помеѓу Украина и Русија. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Галахер посочи дека Ватикан и папата уште од почетокот на судирот е отворен за преговори, но оти „сè уште не добил конкретен одговор”. Тој додаде дека … Продолжи со читање Ватикан се нуди како домаќин на преговорите помеѓу Русија и Украина