-4 C
Скопје

В понеделник истекува рокот за парична помош за прваче

Понеделник, 16 септември, е крајниот рок за поднесување барање за еднократна парична помош на семејствата со прваче во висина од 3.500 денари.

Образецот за барањето за доделување еднократна парична помош на семејствата со прваче во учебната 2019/2020 година на подрачјето на општина Аеродром може да се подигне во Општината или да се симне од општинската интернет-страница (www.aerodrom.gov.mk) во менито за формулари или директно на линкот http://aerodrom.gov.mk/dokumenti/formulari.

Во прилог на барањето потребно е да се достават следните документи, кои треба да се оригинал, на увид, а не копија:

• Потврда за запишан ученик во прво одделение во учебната 2019/2020 година заверена од основно училиште од територијата на општина Аеродром
• Оригинал извод од матичната книга на родените (за првачето) на увид
• Важечка лична карта од еден родител/старател, за идентификација од која се видни податоците за живеалиштето во општина Аеродром на увид
• Tрансакциска сметка од примателот на паричната помош (на еден од родителите/старателите) на увид

Прочитајте и...  Харадинај: Ќе одиме на референдум за обединување со Албанија

Целта на овој проект, како што велат од општината, е да се олеснат трошоците на родителите за новиот ученик во семејството.

Поврзани вести

Влада: Да се донираат средства за обнова и реконструкција на ГТЦ „Глобал” – Струмица

Слободен печат

ФОТО | Три девојки и три момчиња се фрлија по Светиот крст во Земун: Од ладниот Дунав до крстот прва стигна Ања

Слободен печат

Нови 400 позитивни случаи со ковид-19 во земјава, починаа 11 лица

Слободен печат

Харадинај до Вучиќ: Треба да го признаете Косово за да спречите создавање на „Голема Албанија”

Слободен печат

ВЛАДАТА ПОТВРДИ: Кафулињата и рестораните ќе работат до 21.00 часот, хотелите со редовно работно време

Слободен печат

Компаниите ќе бидат ослободени од царинските давачки за една година

Слободен печат

Остави Коментар