Утре голем дел од Скопје ќе биде без струја

ЕВН Македонија
ЕВН Македонија АД / Фото: МИА

Од ЕВН Македонија АД известуваат дека на ден 5.10.2021 година (вторник) се планирани прекини во снабдувањето со електрична енергија на корисниците од градот Скопје и неговата околина.

Во периодот од 12.00 до 14.30 часот, корисниците на дел од ул. Востаничка, дел од ул. Св. Наум Охридски, дел од ул. Баница (општина Кисела Вода).

Во периодот од 11.00 до 14.00 часот, корисниците од нас.лисиче, ул. Димитар Туриманџовски, нас.Лисиче, дел од ТЦ Лисиче, дел од ТЦ Лисиче. околу маркет Елида (општина Аеродром).

Во периодот од 7.30 до 15.30 часот, корисниците од село Миладиновци, Дељадровци, Текија, ТС Петља Аеродром, (улично осветлување на клучката Аеродром Петровец) (општина Илинден и општина Петровец).

Во периодот од 8.30 до 11.30 часот, корисниците од Бул. Кузман Јосифовски Питу, дел од ТЦ Скопјанка, Мезе Бар (општина Аеродром).

Во периодот од 7.00 до 11.00 часот, корисниците од ул. Иван Хаџиниколов, куќните броеви од 75-87 околу НЛБ Тутунска Банка (општина Кисела Вода).

Во периодот од 9.00 до 15.00 часот, корисниците од с. Долно Количани, с.Пагаруша, с.Вртекица, с.Рамни Габер (општина Студеничани), дел од с.Матка (општина Сарај).

Во периодот од 9.45 до 14.45 часот, корисниците од ул. Скупи – потрошувачите кај Ратко Митровиќ (општина Карпош).

Во периодот од 8.00 до 12.00 часот, корисниците на дел од с. Шишево (општина Сарај).

Видео на денот