Уписите во гимназијата „Орце Николов“ ги извадија родителите на улица

Родителите на децата кои се пријавиле во јунскиот испитен рок во средното училиште „Орце Николов“ денеска се собраа пред Влада, бидејќи, како што велат, се против најавените квалификациски тестови кои беа најавени за нивните деца да бидат примени во гимназијата. Од 404 пријавени, дури 311 се со просек 5.00, што и го создава проблемот, бидејќи … Продолжи со читање Уписите во гимназијата „Орце Николов“ ги извадија родителите на улица