Унгарија избори: Градоначалникот на Будимпешта се повлече, Орбан доби нов противник

Градоначалникот на главниот град на Унгарија денеска објави дека ќе се повлече од прелиминарниот натпревар со кој ќе се избере заеднички кандидат од опозицијата за да го предизвика премиерот Виктор Орбан, со што ќе ја прекине својата кандидатура во трката во која некогаш се сметаше за фаворит. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Градоначалникот … Продолжи со читање Унгарија избори: Градоначалникот на Будимпешта се повлече, Орбан доби нов противник