Украинско семејството за хоророт во Мариупол: Пукаа во луѓето што чекаа ред ред за вода

Дмитро и Тања Швец ги поминале првите 23 дена од војната криејќи се во подрум во Мариупол со нивната седумгодишна ќерка Влада и нивните родители. Семејството успеало да побегне од Мариупол минатиот четврток, но нивните родители останале таму. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Тие побегнаа во Днипро, град во североисточна Украина. Во интервју … Продолжи со читање Украинско семејството за хоророт во Мариупол: Пукаа во луѓето што чекаа ред ред за вода