УЕФА денеска ќе ги донесе овие четири одлуки

Шпанскиот весник „Onda Cerо“ пренесува дека Европската фудбалска федерација на денешниот состанок ќе донесе четири важни одлуки.

Пандемијата на коронавирусот го стави спортот во карантин, а тоа не го одмина ниту фудбалот. Сите европски лиги, освен турската, се суспендирани до април, но нивното завршување е неизвесно.

На денешниот итен видео состанок со сите земји членки, УЕФА ќе донесе четири одлуки според шпанскиот веникс “Onda Cero“:

– Европското првенство наместо ова лето, ќе биде одиграно во 2021 година.

– Сите суспендирани национални лиги ќе продолжат на 3. мај 2020 година, под услов пандемијата на коронавирусот да стивне.

– Сите лиги треба да завршат до 28 јуни годинава.

– Финалето на Лигата на шампионите ќе се одигра на 30 јуни 2020 година.

Видео на денот