УБ ВИДЕО | Неделков од СОНК: Платите да станат повисоки – тоа е нашиот предизвик

Јаким Неделков, СОНК / Утрински брифинг

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура го одржа седмиот конгрес на кој меѓу другото се бираше ново раководство.

Платите на вработените и дигитализацијата во училиштата предизвик за новиот состав во следниот мандат. На оваа тема во Утрински брифинг разговараме со досегашниот претседател на синдикатот Јаким Неделков.

-Конгресот помина во демократска атмосфера. Се избраа органи и тела и новиот претседател. Добив нов мандат. Социјалниот и економскиот статус на вработените во дејностите детска заштита, основно, средни, високо образовиние ќе бидат предизвик за нас, додаде, Неделков.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Видео на денот