Уау, каква ажурност, аплауз за Комунална!

Викендов на социјалните мрежи се појави видео од работник на „Комунална хигиена“ како мете ѓубре и наместо во канта за отпадоци, го фрла во реката Вардар. Ваквото видео експресно почна да се шири и како и многу други портали и „Слободен печат“ одлучи да го објави.

Очекувано, имаше бројни реакции, како не му е срам на човекот, каква е оваа држава во која ѓубрето од улица се фрла во Вардар, тешко ли му било да ја отвори кантата за отпадоци и слично. Се согласувам, срамно и жално за една држава е, прво, што има толку многу ѓубре по улиците, а уште посрамно е што луѓе задолжени токму за хигиената во градот, ѓубрето го преместуваат од едно место на друго. Го зачисти мостот, но ја загади реката. Срамота!

Прочитајте и...  Пожарот на кризата и професионалното новинарство

По ова, „Комунална хигиена“ експресно реагираше и ги информираше медиумите дека ѓубреџијата добил отказ. Молам?! Што?! Сирот човек, можеби не требаше да го објавиме видеото, беше мојата првична реакција. Па не можевте да го казните или санкционирате на друг начин, туку моравте веднаш да го избркате од работа?!

Во ред, треба вака да се постапува. Но, во нормална држава, не кај нас. Прво треба да се измете „ѓубрето“ кое изминативе 28 години ја пљачкосува државата и го загадува воздухот, па дури потоа да се удри по ваквите луѓе, кои претпоставувам работат за мизерна плата. Амнестија за апашите, камшик за работниците.

До кога ќе удирате по грбот на најсиромашните? До кога законите ќе важат само за обичните граѓани, а не и за вас, господо од власта? Зарем овој ѓубреџија е единствениот во државава кој постапил погрешно и требаше да се казни и тоа на најсуров начин, да се остави без егзистенција? Не можевте по магарето, па удривте по самарот?

Прочитајте и...  Владата во 2016 година дала амин директорите на Пошта да си земаат бонуси по 5.700 евра?!

Прво исчистето го ѓубрето од вашите редови. Еве за почеток почнете од „тендерашите“ и „патаринашите“, како и од „вратарите“. Во државата треба да се стави ред еднаш засекогаш, но не на ваков начин.

Прочитај повеќе

Пожарот на кризата и професионалното новинарство

Самуел Жбогар

Политичко лицемерие и добрососедство

Ивица Челиковиќ

Владата во 2016 година дала амин директорите на Пошта да си земаат бонуси по 5.700 евра?!

Џандарско мочуриште

Сашо Орданоски

Испиj едно кафе, спаси ја економијата

Срѓан Ивановиќ

Недоследност, неодговорност, незрелост… и скандали

Џабир Дерала

Остави Коментар

Прочитај повеќе

Огромна брука за САД

Сашо Орданоски

Избори под маска во Градскиот сојуз на пензионерите

Мендо Димовски

Точка, точка, извичник!

Џабир Дерала

Во сивата зона е сигурно, зошто сите не би преминале таму

Данела Арсовска

Страв од летање

Сашо Орданоски

Ден на младоста

Џабир Дерала