Туристите да одбегнуваат 13 популарни грчки острови

Фото: EPA PHOTO EPA/LOUISA GOULIAMAKI

Европскиот центар за превенција и контрола на болести (ЕЦДЦ) грчите острови во јужниот Егеј ги означи како високоризични места поради пандемијата со коронавирус.

Тоа значи дека патување на овие места треба да се одбегнува, освен поради неопходни причини, пишува Блиц.

На мапата на овој центар со темно црвена боја е означена група од 13 острови, меѓу кои и многу популарните Миконос, Санторини и Родос, кои секоја година ги посетуваат милиони туристи.

Видео на денот