Туна оброк за трудници (РЕЦЕПТ)

туна оброк

Состојки:

200 гр туна
100 гр фета сирење
100 гр маслинки
100 гр фета сирење
1 кромид
1 домат
10 гр копар
маслиново масло
лимонов сок
зачини по желба

Подготовка:

Во подлабок сад измешајте ги исечканиот домат, копарот, кромидот, маслинките, маслото за јадење и фета сирењето.

Откако сите состојки убаво ќе ги измешате и нивните сокови убаво ќе се соединат, ставете ги во чинијата во која планирате да ги консумирате.

Потоа, во тава на оган ставете малку маслиново масло и пржете ја туната по околу 2 до 3 минути од секоја страна. Прженото парче туна ставете го врз салатата, а одозгора убаво зачинете и прелијте со малку маслиново масло.

Совет: При подготовката на туната, тавата секогаш мора да биде убаво загреана, а парчето мора да се пржи еднакво долго и од двете страни. Па така, доколку од едната страна туната сте ја пржеле 2 минути, исто толку долго пржете ја и од другата страна.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот