ТРИК СО КОМПИР: Како месото никогаш да не ви се залепи за скарата? - Слободен печат
ЕспресоХрана

ТРИК СО КОМПИР: Како месото никогаш да не ви се залепи за скарата?

Рецептот за скара е едноставен - однапред подготвеното месо се реди на решетките, се внимава жарот да е постојан и се превртува на неколку минути месото за да не изгори.

Добро испеченото месо на скара секогаш треба да има убава боја и да биде сочно и соодветно испечено. Но, некогаш лепењето на решетките предизвикува многу нервози.

Рецептот за скара е едноставен – однапред подготвеното месо се реди на решетките, се внимава жарот да е постојан и се превртува на неколку минути месото за да не изгори.

Постои еден трик со кој секогаш ќе бидете сигурни дека месото нема да ви се залепи за скарата. Тоа ќе го постигнете со помош на жив компир.

Пресечете го на половина, забодете го на вилушка и со делот каде компирот е пресечен премачкајте ја скарата. Скробот ќе создаде нелеплив слој на металната решетка и на тој начин ќе бидете сигурни дека нема да го расипете месото или рибата.

Постапката можете да ја повторите и по неколкупати во текот на подготовката на месото.

НАЈДОБРИОТ РЕЦЕПТ за сос за сите видови месо и риба

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Слободен Печат значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени на сајтот.

Тагови

Слични артикли

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close