Трифун Костовски не се плаши од кривичната пријава

Бизнисменот Трифун Костовски, еден од поранешните одговорни лица на Еуростандард банка, преку соопштение до јавноста тврди дека стечајот врз банката е злостор и дека не се плаши од кривичната пријава.

Народна банка поднесе кривична пријава против лицата одговорни за стечајот на Еуростандард банка

„Денес 17 октомври, јас еден од акционерите на Еуростандард Банка добив известување преку медиумите дека се покренати кривични пријави од Народна Банка против високи структури на Еуростандард Банка кои директно учествувале во носење на банката во стечај. Одговорно изјавувам дека сум задоволен што после двомесечен молк отпочнуваат активности околу вистинските причини за носењето на банката во стечај. Го поздравувавм овој чин.Не се плашам, останува на мојот пат на вистината. Стечајот на Еуростандард Банка е злостор од криминогени структури, а тоа имам намера и да го докажам. Притисокот од кривичните пријави и друг вид кои постојат во институциите на системот, воопшто не ме плашат, туку напротив, ме охрабруваат да продолжам со својата мисија“, пишува Костовски во својата објава до медиумите.

Случај Еуростандард: Законски е невозможно обесштетување од Буџетот

 

Прочитајте и...  Ангеловска-Бежоска – Гир: Усогласеноста со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика е на напредно ниво 

Поврзани вести

Курсна листа на НБРСМ: Колку чини еврото денеска?

Слободен печат

Пресметките за плати треба да се прават, Законот за финансиска помош уште не е донесен

Весна Дамчевска

Лукаревска повторно е назначена за директор на УЈП

Слободен печат

Шпанија ги зголемува даноците за големите компании

Илинка Иљоска

Влијанието на ковид-19 врз економијата: Директните странски инвестиции во светот преполовени во првите шест месеци од 2020 година

Слободен печат

УКИМ со најмногу одобрени проекти на Повикот за иновациски ваучери

Слободен печат

Остави Коментар