Триесетина деца затруени со храна од кумановската градинка „Ангел Шајче”, затворена кујната, се земаат мостри и брисеви

Според првичните информации на надлежните од градинката „Ангел Шајче” 30 деца од две до шест години, од три објекти „Пчелка”, „Синоличка” и „Кокиче” за време на викендот се пожалиле на симптоми повраќање, дијареја, болки и грчеви во стомакот, температура. Дел од родителите пак,  ги одвеле децата на лекување во Скопје. Добиј ги најважните вести, бесплатно … Продолжи со читање Триесетина деца затруени со храна од кумановската градинка „Ангел Шајче”, затворена кујната, се земаат мостри и брисеви