Тетово: За девет месеци 21 лице осомничени за разни видови напади врз полицајци

Секторот за внатрешни работи Тетово за речиси девет месеци во 2021 година има поднесено кривични пријави против вкупно 21 лице за повеќе видови кривични дела, а се поврзани со разни видови на напади, спречување при работа на полициски службеници. Десет од нив се за „напад на службено лице при вршење работи на безбедноста”, пет во … Продолжи со читање Тетово: За девет месеци 21 лице осомничени за разни видови напади врз полицајци