Телото на 45-тата жртва е во просторот од автобусот кој е најмногу изгорен, вели Јовески

img alt
Љубомир Јовески/ Фото: Слободен Печат. / Драган Митрески

Телото на 45-тата жртва е во просторот од автобусот кој е најмногу изгорен, изјави државниот јавен обвинител, Љубомир Јовески околу денешното пронаоѓање на 45-та жртва во несреќата во своето вечерашно гостување во емисијата „360 Степени“ на Алсат.

-Тоа е помладо лице. Не може да се каже дека е најдено на седиште или под, со оглед дека целата внатрешност беше изгорена. Силината на оганот придонела делови на возилото да бидат деформирани, освен просторот каде што се наоѓал моторот, информира Јовески.

Според него местото не било видливо со оглед дека тој дел од автобусот бил најмногу изгорен.

Тој додава дека кога се пристапило кон испитување на внатрешноста на автобусот, тогаш се пронашло телото.

 

Видео на денот