Талибанците претепале новинар и снимател во околината на Кабул

Репортерот на авганистанската телевизија TОЛОњуз, Зијар Јад и неговиот снимател биле претепани од талибанците во околината на Кабул додека правеле прилог за состојбата на сиромашните и невработеноста во главниот град на Авганистан. Инцидентот се случил во населбата Хаџи Јакуб, а талибанците им ги одзеле мобилните телефони и камерата. Според TОЛОњуз, напади врз претставници на медиумите … Продолжи со читање Талибанците претепале новинар и снимател во околината на Кабул