Талибанците најавија создавање Исламски Емират на Авганистан

Авганистан/ Фото МИА

Претставник на Талибанците денеска нагласи дека наскоро од претседателската палата во Кабул ќе објават создавање Исламски Емират на Авганистан, јавија американски медиуми.

Тоа беше името на државата под талибанска власт од 1996 до 2001 година.

Извор: МИА

 

Видео на денот