Tag : животна прикзана

Магазин Магазин слајдер Ретро

Неговиот живот остана мистерија, со уметноста предизвика скандали, а денес се смета за еден од најдобрите сликари на сите времиња

Слободен Печат
Микеланџело Мериси, подоцна наречен Караваџо е роден на 29 септември 1571, во местото Караваџо во близина на Бергамо, во семејството Ферма, имал помлад брат кој...