За Хазарите одењето во џамија е живот или смрт

Секој пат кога Хусеин Рахими го напушта својот дом во Кабул за да се моли во џамија, тој ја чита Калимата – краток стих што е централен принцип на исламот – затоа што не е сигурен дали ќе се врати жив дома, пишува Ројтерс. „Се плашам. Моето семејство се плаши кога одиме во џамија”, рече …

За Хазарите одењето во џамија е живот или смрт Read More »