Почина Жилиет Греко, икона на француската шансона

Жилиет Греко, икона на француската шансона, почина денеска во 94 година од животот, соопшти нејзиното семејство. – Жилиет Греко почина опкружена со своите сакани и во својот дом во Раматие. Имаше искчлучителен живот, наведоа роднините. Кон средината на 40. години од минатиот век, романописецот Роман Кено и филозофот Жан Пол Сартр ги напишаа песните што …

Почина Жилиет Греко, икона на француската шансона Read More »