Железнички коридори на колосекот Слепче

Патничкиот воз од Скопје за Битола пред десетина дена беше блокиран од – расипана товарна локомотива. Патниците заглавија на станицата со симболичен назив – Слепче. Премрзнаа во возот што тргна во неделата попладне, а на крајната дестинација стаса – во понеделникот. Делница долга 175 километри ја мина за десет часа. Поради вакви инциденти има сè …

Железнички коридори на колосекот Слепче Read More »