Како се работи со желатин: Секогаш користете ладна вода и не го зовривајте

Желатинот нема ни мирис, ни вкус, проѕирен е и се продава во прав. На некои места може да се најде и во вид на листови. Желатинот се користи за разни видови десерти, а со негова помош се украсуваат торти, кремови и колачи. Најлесен начин да работите со желатин е следниот. Растворете го во ладна вода, …

Како се работи со желатин: Секогаш користете ладна вода и не го зовривајте Read More »