Затворен весникот „Труд“, министерот за култура на Бугарија ќе дава отчет пред Собранието

Првата пленарна недела на 47. Народно собрание треба да започне со сослушување на министерот за култура на Бугарија Велислав Минеков поради состојбата со весникот „Труд”. Како што јави дописникот на МИА од Софија, министерот за култура на Бугарија наредил да се затвори изданието поради неплатена кирија на користена просторија во сопственост на Министерството за култура. …

Затворен весникот „Труд“, министерот за култура на Бугарија ќе дава отчет пред Собранието Read More »