Азербејџан се снабди со српско оружје, запленето од Ерменија

Противвоздушните пушки направени во српската фабрика за оружје „Застава Оружје“ во Крагуевац, кои Азербејџан ги заплени за време на неодамнешната војна во Нагорно-Карабах од ерменските сили, се додадени во националното вооружување на Азербејџан и прикажани на неодамна одржаната заедничка воена вежба со Турција. Според веб-страницата Балканска безбедносна мрежа, видео снимката од вежбата вклучува советско повеќенаменско …

Азербејџан се снабди со српско оружје, запленето од Ерменија Read More »