БиХ: Федералниот парламент по 30 години усвои Закон за безбедност при работа

Домот на народите на Парламентот на БиХ денеска, по 30 години, го донесе Законот за безбедност при работа што ќе стапи во сила по осум дена од објавувањето во Службен весник. Во соопштението на федералниот министер Васко Дрљача се вели дека фактот што важечкиот Закон е донесен пред 30 години, а подзаконските акти во оваа …

БиХ: Федералниот парламент по 30 години усвои Закон за безбедност при работа Read More »