• закана за бомба

Закана за бомба во зградата на Министерство за здравство на САД

Американската полиција започна истрага за заканата со бомба во зградата на Министерството за здравство во Вашингтон, објави „Спутник“.   Поради потенцијална закана, полицијата ги затвори улиците околу комплексот Капитол Хил.  На почетокот на месецов, полицијата уапси маж во сомнително возило недалеку од зградата на Врховниот суд.