Од денеска на пат само со задолжителна зимска опрема во возилата

 Од денеска, па до 15 март е задолжително поседувањето пропишана зимска опрема, согласно одредбите утврдени во Правилникот за задолжителна опрема на возило, велосипед и запрежно возило за безбедно учество во сообраќајот на патиштата, како и на трактори за безбедно извршување на земјоделски, односно шумски работи. Согласно Правилникот, како што информира Министерството за внатрешни работи, како дел од зимската опрема …

Од денеска на пат само со задолжителна зимска опрема во возилата Read More »