Tag : Воскресија

Жена Магазин Магазин слајдер

Инспиративен живот во седмата деценија: Смиљка, Воскресија, Софија и Сузица, четири жени, четири креативни приказни

Јасмина Кантарџиева Димков
Смиљка Крстевска, Воскресија Априлска, Софија Лепојевиќ и Сузица Панова се четири талентирани уметници, кои со уметност почнале да се занимаваат на повозрасни години, кои возраста...
Култура

Објавени ексклузивни изданија од Петре М. Андреевски илустрирани од неговата внука Воскресија Андреевска

Слободен печат
Во рамки на едицијата „Македонски книжевни класици“ се десет книги со прозни и поетски дела на великанот на македонската книжевност, со цртежи кои за оваа...