• ВМРО-ДППМНЕ

Лидерите на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ со разлика од еден месец во однос на терминот за избори

Двете најголеми партии од македонскиот блок излегоа со првични проценки за терминот за избори. За СДСМ, најоптимално би било изборите да се одржат кон средината на јуни, а за ВМРО-ДПМНЕ најбрзо што можат да се создадат услови за избори е средината на јули. Двајцата лидери на партиите вчера на гостувањето на телевизија 24 останаа на …

Лидерите на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ со разлика од еден месец во однос на терминот за избори Read More »