Филиповски: Мојата идеја беше да се издаде вонредна домашна обврзница, која би можела да биде понудена на широката инвестициска јавност

Професорот Владимир Филиповски во „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“ зборуваше за економските политики на нашата земја за справување со кризата предизвикана од Ковид-19. -Интервенција на државата во рамките на справувањето со кризата секако дека ќе ги зголеми дефицитите на буџетот. Имаме последни проценки од страна на ММФ кои велат дека дефицитот ќе се движи околу …

Филиповски: Мојата идеја беше да се издаде вонредна домашна обврзница, која би можела да биде понудена на широката инвестициска јавност Read More »