Граѓаните сами влечат кабли за да им се спроведе струја?!

Со пандемијата и интензивното градење викенд-куќи, или реновирање на заборавените викендички, се актуализира прашањето за спроведување електрична енергија. Мерното орманче, според Законот за енергетика, треба да биде поставено надвор од дворот, за да може да се контролира од екипите на ЕВН, а ова орманче, или народски кажано струјомер, треба да биде поврзано со внатрешниот приклучок …

Граѓаните сами влечат кабли за да им се спроведе струја?! Read More »