• вектор

Стигнаа резултатите од втората руска вакцина: Нема компликации кај доброволците

Првите 25 доброволци постари од 60 години, кои ја примија вакцината против коронавирусот развиена од рускиот истражувачки центар за вирологија и биотехнологија Вектор, немале никакви компликации, изјави денеска шефот на Центарот за инфективни болести Александар Рижиков. – Тестирањето почна на 21 ноември на лица постари од 60 години. Првите 25 доброволци ја примија вакцината и …

Стигнаа резултатите од втората руска вакцина: Нема компликации кај доброволците Read More »