• вариола вера

Лекар кој се борел против вариола вера: Вакцинацијата мора да се одвива побрзо за да не се појават нови соеви

Вакцинацијата против корона мора да се одвива многу побрзо за да не се појават нови соеви, порачува осумдесет и петгодишниот лекар, Назим Нокиќ кој во 1972 година за времe на епидемијата на големи сипаници во Југославија бил лекар во Нови Пазар. -Вакцината воопшто не беше доброволна, туку морална. Постоеше организација која функционираше беспрекорно. Полицијата им …

Лекар кој се борел против вариола вера: Вакцинацијата мора да се одвива побрзо за да не се појават нови соеви Read More »