• вакцинирани

Речиси 34 милиони луѓе веќе се вакцинирани против Ковид-19 во Турција

Речиси 34 милиони луѓе веќе се вакцинирани против Ковид-19 во Турција, јавија турските медиуми. Брзото темпо на вакцинација продолжува во земјата каде граѓаните можат да избираат помеѓу подготовката на кинеската компанија Синовак и Фајзер/Бионтех. На над 20 милиони луѓе им е дадена првата доза, а повеќе од 13,7 милиони имаат две, според турското Министерство за …

Речиси 34 милиони луѓе веќе се вакцинирани против Ковид-19 во Турција Read More »