Наместо низа дози – наскоро ќе има само една вакцина против ковид-19 за цел живот

Светот е пред третата година во борбата против коронавирусот, но добрите вести доаѓаат од Токио, Јапонија. Имено, тамошните научници забрзано работат на револуционерна вакцина која ќе гарантира доживотна ефикасност, објави порталот Japan Times. Постоечките вакцини поради падот на нивото на антитела бараат инјектирање засилувачи – т.н. бустер дози – а новата вакцина треба да му донесе голем пресврт …

Наместо низа дози – наскоро ќе има само една вакцина против ковид-19 за цел живот Read More »