Самсоненко нов член на Управниот одбор на Македонскиот олимписки комитет

На 36 дена пред почетокот на Летните олимписки игри во Токио (23 јуни – 8 август 2021 година), денеска во олимпискиот дом на Македонскиот олимписки комитет, СЦ „Јане Сандански“ се одржа редовното Собрание на Олимпискиот комитет на Северна Македонија. На почетокот на Собранието, Претседателот на МОК, Даниел Димевски изрази голема благодараност до потпретседателот на МОК, …

Самсоненко нов член на Управниот одбор на Македонскиот олимписки комитет Read More »