Антитела предизвикуваат долготраен ковид?

Научниците се исправни пред загатката – што предизвикува хронични долготрајни последици од Ковид-19? Лекари од Арканзас идентификуваа молекули кои е можно да играат централна улога кај долготраен ковид. Многу луѓе кои биле заболени од Ковид-19, со месеци потоа страдаат од последици на инфекцијата. Ова долготрајно хронично заболување лекарите го нарекуваат долготраен ковид или пост-ковид (Post-Acute Sequelae of SARS-CoV-2 …

Антитела предизвикуваат долготраен ковид? Read More »