Сликарот Александар В. Настески бележи 50 години ликовно творештво

Со изложба во Уметничката галерија во Тетово, која ќе биде отворена на 20 октомври, во 18 часот, сликарот Александар В. Настески ќе одбележи 50 години ликовно творештво. Академскиот сликар Александар В. Настески е роден во 1948 година во с. Зубовце, Гостиварско. Педагошка академија завршил во Скопје во 1968 година, а Академија за применета уметност завршил …

Сликарот Александар В. Настески бележи 50 години ликовно творештво Read More »