Франција го укина полицискиот час, подобрена здравствената состојба во земјата

Полицискиот час е укинат во Франција оваа недела, 245 дена по неговото влегување во сила. Насекаде на територијата, сега е можно слободно движење по 23 часот. И индикаторите се зелени во земјата, каде во последните 24 часа има 2.624 нови пациенти и 22 смртни случаи, јави дописникот на МИА. Помеѓу крајот на носењето на маската …

Франција го укина полицискиот час, подобрена здравствената состојба во земјата Read More »