• угур сахин

Шефот на „Бионтек“: Третата доза помага да се прекине синџирот на инфекција

Бустер дозата одлично ги штити вакцинираните од заболување, но помага и да се прекинат идните синџири на инфекција, изјави првиот човек и основач на германската компанија Бионтек. Шефот и основач на германската компанија Бионтек, Угур Шахин, смета дека во иднина ќе биде доволна годишна ревакцинација против коронавирусот. Тој за германски Билд изјави дека сегашната бустер доза ја зголемува заштитата, која со тек на …

Шефот на „Бионтек“: Третата доза помага да се прекине синџирот на инфекција Read More »